Rodina a Zdravie

Na Valetnína Vitis odporúča :   Miškine šamrole s jahodovou penou

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingrediencie:  

Plnka:

Ako na to?

Lístkové cesto narežeme na rovnaké, asi 2 cm hrubé  pásy.

Pásiky omotáme zošikma okolo rúrok alebo kornútkov na šamrolky tak, aby sa aspoň čiastočne prekrývali.

Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.

Pečieme ich na 180 stupňoch teplovzdušných (vrtuľa) asi 15 minút do zlatohneda. Potom ich necháme úplne vychladnúť.

Po vychladnutí oblejeme rolky roztopenou čokoládou dobre rozmiešanou s tukom do polevy. Necháme stuhnúť.

Na plnku šľaháme bielky spolu s cukrom nad parou asi 8 minút na vysokých obrátkach. Potom pridáme na prach rozdrvené mrazom sušené jahody a ešte asi 2 minúty šľaháme spolu s bielkami.

Pomocou zdobiaceho vrecka naplníme penu do upečených a vychladnutých roliek lístkového cesta. Povrch šamroliek posypeme natrúseným sušeným ovocím a môžeme podávať.

 Chuť aj atmosféru Valentína vyladí  pohár lahodného červeného vína z unikátne novej kolekcie Vitis Vegan, odrody Zweigeltrebe. Pôvod tejto modrej muškátovej odrody pochádza z Rakúska. Toto nádherné červené víno s vôňou višní má chuť s nádychom šípkového lekváru a dokonca s jemným podtónom kávy.

Autorka receptu a foto: foodblogerka @michaelasistersbakerysk

autorka kuchárskych kníh Takmer zabudnuté recepty Miška Smolová  IG   FB  www.sistersbakery.sk 

Exit mobile version