Mať stále dost energie, cítiť sa dobre a ešte pri tom dobre vyzerať. Začnite tým, že svoje telo riadne naštartujete. Zapamätajte si týchto deväť bylín, ktoré sa podielajú na šetrnej detoxikácii organizmu. Naberte späť svoju vitalitu.

Harmanček rímsky

Tajomstvo harmančeka poznali už naše babičky, ktoré z neho varili čaj aj pripravovali obklady. Aj dnes je jednou z najobľúbenejších bylín používaných predovšetkým vďaka svojmu priaznivému vplyvu na trávenie.

Pestrec mariánsky

Inými slovami balzam pre našu pečeň. Je jednou z najlepších ciest, ako prírodne podporiť pečeň a jej celkovú regeneráciu. Je veľmi dôležitý práve pre zachovanie detoxikačnej funkcie pečene a jej ochranu pred pôsobením voľných radikálov. Tento antioxidant podporuje trávenie aj detoxikáciu organizmu.

Púpava lekárska

Táto rastlina nie je len ozdobou do vlasov, má blahodarný účinok na činnosť pečene a pôsobí močopudne. Pomáha tak z tela vyplavovať nečistoty a tým prispieva k detoxikácii, priaznivo pôsobí na zdravie močových ciest aj na trávenie. Ukrýva v sebe aj veľa vitamínov a minerálov.

Pýr plazivý

Nenápadná rastlinka, ktorá v detoxikačnej kúre určite nesmie chýbať. Pôsobí močopudne a šetrne tak pracuje na odvodnení organizmu a podporuje aj dolné močové cesty. Okrem iného, pozitívne vplýva na liečbu  opuchov.

Žihľava dvojdomá

Príjemného pohladenia sa od nej nedočkáme, ale jej umenie vo vnútri organizmu je veľké. Podporuje schopnosť pečene čistiť krv a pomáha telu zbaviť sa škodlivých látok. Má dobrý vplyv na funkciu pečene, ktorá je dôležitá pre trávenie tučných jedál, ktorých by sme sa mali síce vyvarovať, ale malé neresti k životu patria. 

Listy brezy bielokôrej

Možno obyčajná breza, ale s listami neobyčajných vlastností. Majú silné močopudné účinky a odstraňujú z tela škodlivé toxíny, kyselinu močovú aj prebytočnú vodu. Breza prečisťuje obličky a pomáha tiež našim kĺbom. Priaznivo okrem iného pôsobí aj na tráviaci systém.

Yucca

Už Indiáni verili v jej výnimočné detoxikačné schopnosti. Yucca v tele funguje ako prírodná čistička. Dokáže rozvoľniť toxické látky a sedimenty, ktoré sa v našom tele usadili, a tým prispieva k ich pozvoľnému odstráneniu z tela. Indiáni verili, že keď máme čisté telo, máme čistú i myseľ.

Chlorella

Táto zelená sladkovodná riasa pomáha nášmu telu pri odstraňovaní ťažkých kovov. Podporuje tak správne fungovanie orgánov s významnou detoxikačnou funkciou, ako je žlčník, pečeň, obličky. Je silným antioxidantom, bráni naše bunky pred nepriaznivým oxidatívnym stresom a podporuje metabolizmus a trávenie. Telo ju víta tiež vďaka radu vitamínov a minerálov, ktoré obsahuje.

Predchádzajúci článokOTVORENIE NOVOMESTSKÉHO DIVADLA A UVEDENIE INSCENÁCIE JERUZALEM
Ďalší článokOcenená predajňa Tchibo Bory Mall sa zaradila medzi inšpiratívne prevádzky