Zabehajte si pre zdravie a staňte sa tak jedným z tých, ktorí zabezpečia stravu pre 621 hladujúcich detí na celý školský rok.

Medzinárodné charitatívne hnutie Mary‘s Meals poskytuje jedlo v školách hladujúcim deťom v najchudobnejších regiónoch sveta. Pomáha tak zlúčiť dve esenciálne potreby – vzdelanie a výživu – ktoré môžu deťom pomôcť vymaniť sa zo začarovaného kruhu chudoby. Počas septembra hnutie organizuje charitatívny beh Mary’s Meals Charity Run, do ktorého sa môžete teraz zapojiť virtuálne. Jednou z tohtoročných virtuálnych účastníčok bude aj Miss Slovensko Daniela Vojtasová.

Na svete je stále neuveriteľné množstvo hladujúcich. Najzraniteľnejšou skupinou sú deti. Až 67 miliónov z nich hladuje a nechodí do školy. Elena Maslová z hnutia Mary’s Meals hovorí: “Veríme, že ak sa spojí dostatok dobrých ľudí, môžeme spolu pomôcť behom zmeniť život ďalším deťom!”

Charitatívny beh Mary’s Meals Charity Run je výnimočný. Štartovným vo výške 22 EUR zabezpečíte stravovanie jedného dieťaťa počas celého školského roka. Vďaka podpore známych osobností sa myšlienka behu, pri ktorom je odmenou zlepšenie svojho vlastného zdravia a pomoc hladujúcim deťom zároveň, dostáva k čoraz väčšiemu počtu účastníkov.

Jednou z ambasádoriek tohtoročného charitatívneho behu je aj Miss Slovensko Daniela Vojtasová. “Nezisková organizácia Mary’s Meals ma oslovila najmä svojim poslaním, ktoré spočíva v pomoci deťom z chudobných regiónov. Ak dokážeme zabezpečiť jedno jedlo denne pre každého žiaka, môžeme tak zvýšiť školskú dochádzku a sprístupniť vzdelanie všetkým bez rozdielu. Bez váhania som sa rozhodla podporiť tento projekt a spojiť príjemné s užitočným- odbehnúť si vlastnú trasu a štartovným prispieť na dobrú vec. Verím, že sme tu od toho, aby sme si pomáhali. A ak takáto pomoc niekomu zmení život k lepšiemu,  tak je načase konať.” Daniela je sama aktívnou bežkyňou a rozhodla sa prostredníctvom svojich sociálnych sietí a aktívnou účasťou na behu šíriť dobrú myšlienku ku všetkým bežcom aj nebežcom, ktorí by chceli podporiť výnimočný cieľ. Jednorazovým štartovným každý z bežcov zabezpečí stravu pre jedno dieťa na celý školský rok!

Ako sa zapojiť?

Registrujte sa na virtuálny charitatívny beh Mary’s Meals Charity Run na www.charityrun.sk a odmeňte behom seba i hladujúce deti. Vaše štartovné 22 EUR zabezpečí jedlo v škole pre jedno dieťa na celý školský rok. Umožní mu tak získať vzdelanie, ktoré otvára cestu von z chudoby. Zdieľajte na sociálnych sieťach svoju trasu, pridajte #behmenipribeh a označte @marysmeals_sk. Zmeňte svojim behom životný príbeh jednému zo 621 detí zo školy v Kalungwizi v Zambii. Do virtuálneho behu sa môžete zapojiť do 30.9. 2024. Ak nebehávate, zapojte sa chôdzou alebo sa prejdite s kočíkom – všetko sa počíta!

FOTO: Mary´s Meals, Daniela Vojtasová

marysmeals.sk

Facebook.com/marysmeals

Instagram.com/marysmeals.sk

Predchádzajúci článokKošík.sk búra mýty o nakupovaní čerstvých potravín online. Aktuálne je k dispozícii 2 miliónom zákazníkov na Slovensku
Ďalší článokKlub mužov, ktorí nestarnú, ale dozrievajú!