fbpx
Home GASTRO Na Valetnína Vitis odporúča :   Miškine šamrole s jahodovou penou

Na Valetnína Vitis odporúča :   Miškine šamrole s jahodovou penou

0
Na Valetnína Vitis odporúča :   Miškine šamrole s jahodovou penou
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingrediencie:  

  • 2 balenia vyvaľkaného čerstvého lístkového cesta
  • 1 vajce na potieranie

Plnka:

  • 3 bielky (asi 100 g)
  • 210 g kryštálového cukru
  • Asi 30 g lyofilizovaných (mrazom sušených) jahôd
  • 200 g horkej čokolády na polevu
  • 50 g tuku do polevy
  • Zopár lyofilizovaných jahôd na ozdobenie

Ako na to?

Lístkové cesto narežeme na rovnaké, asi 2 cm hrubé  pásy.

Pásiky omotáme zošikma okolo rúrok alebo kornútkov na šamrolky tak, aby sa aspoň čiastočne prekrývali.

Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.

Pečieme ich na 180 stupňoch teplovzdušných (vrtuľa) asi 15 minút do zlatohneda. Potom ich necháme úplne vychladnúť.

Po vychladnutí oblejeme rolky roztopenou čokoládou dobre rozmiešanou s tukom do polevy. Necháme stuhnúť.

Na plnku šľaháme bielky spolu s cukrom nad parou asi 8 minút na vysokých obrátkach. Potom pridáme na prach rozdrvené mrazom sušené jahody a ešte asi 2 minúty šľaháme spolu s bielkami.

Pomocou zdobiaceho vrecka naplníme penu do upečených a vychladnutých roliek lístkového cesta. Povrch šamroliek posypeme natrúseným sušeným ovocím a môžeme podávať.

 Chuť aj atmosféru Valentína vyladí  pohár lahodného červeného vína z unikátne novej kolekcie Vitis Vegan, odrody Zweigeltrebe. Pôvod tejto modrej muškátovej odrody pochádza z Rakúska. Toto nádherné červené víno s vôňou višní má chuť s nádychom šípkového lekváru a dokonca s jemným podtónom kávy.

Autorka receptu a foto: foodblogerka @michaelasistersbakerysk

autorka kuchárskych kníh Takmer zabudnuté recepty Miška Smolová  IG   FB  www.sistersbakery.sk